Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk socker
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
4 äggulor
2 burkar créme fraîche
1 dl socker
1½ msk mald kardemumma
500 gram hallon
Gör så här:
Pajdeg:
Hacka ihop alla ingredienserna utom vattnet i en matberedare. När massan är grynig, häll i vattnet och låt matberedaren arbeta lite till. Packa in i plast och låt vila i kylskåp minst en timme. Förgrädda pajskalet i 225 grader 15 minuter.
Fyllning:
Blanda ihop alla ingredienserna utom hallonen och häll i det förgräddade pajskalet. Häll hallonen ovanpå och tryck eventuellt ner dem lite för att få fler att rymmas.
Grädda pajen i 200 grader i 30 minuter, servera kall. (inskickat av Signe Andersson)
Dränks i extrem fuktighet