4 portioner
Ingredienser:
1 st stor ål, ca 1 kilo, med skinnet kvar
grovt salt
1 påse lagerblad
0,75 dl olivolja
1 st citron
2 tsk färsk timjan
nymalen vitpeppar
Gör så här:
Rensa ålen under rinnande vatten, men flå den inte (denna delikatess äts med skinnet på). Ringla ihop ålen i en bunke, strö över rikligt med grovt salt och ställ svalt över natten.
Ta upp ålen från saltet och skölj av. Skär ålen i portionsbitar, ca 5 cm långa.
Blanda marinaden i en mortel och stöt färsk timjan och några smulade lagerblad i oljan och saften från en citron. Peppra och gnid in ålbitarna väl med marinaden. Låt stå ca 1 timma.
Träd upp 2 ålbitar på varje spett med ett par lagerblad mellan varje ålbit.
Grilla 5-6 minuter på varje sida tills skinnet är knaprigt. Servera med risotto. (inskickat av Frans Karlsson)
Dränks i extrem fuktighet