4 personer
Ingredienser:
600g rådjursfilé i
centimetertjocka skivor
2 dl champinjoner i skivor
1 dl syltlök
2 dl vatten
2 dl grädde
4-5 enbär
1 ½ msk idealmjöl
2 krm Aromat
½ krm vitpeppar
2 tsk soya
¼ buljongtärning
3 tsk messmör
1 msk smör
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna. Lägg i filébitarna, 2-3 i taget, när det är nötbrunt. Stek och krydda allt köttet, och lägg sedan en ny klick smör i pannan.
Stek svampen, och lägg sedan kött och svamp i en gryta. Vispa ur stekpannan med vatten, och häll ner i grytan.
Rör ut mjölet i grädden och rör ner redningen samt enbär, messmör, buljong och soya. Låt det puttra på svag värme i 5 minuter. Allra sist rör du ner syltlöken (inskickat av Helmer)
Dränks i extrem fuktighet