tisdag 16 juli 2019

Family

12/5 02:00

Italienska korvar med linser

4 portioner
Ingredienser:
3–4 msk olivolja (inte extra vergine)
1 fint hackad lök
en gnutta salt
500 g puylinser
1 stor vitlöksklyfta, krossad med bredsidan av en kökskniv och skalad
8 italienska korvar
1 dl rödvin
½ dl vatten
slätbladig persilja att strö över

Gör så här:
Häll upp 2–3 matskedar olja i en väl tilltagen kastrull (med lock). Värm, och sätt i den hackade löken. Strö över en aning salt – det gör att löken inte bryns. Fräs på medelvärme tills löken mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt linserna, rör om väl, och täck med rikligt med kallt vatten. Koka upp, och låt puttra försiktigt under lock i cirka en halvtimme tills det mesta av vätskan kokat in. I det här skedet behöver man inte salta, eftersom spadet som kokar ur korven och senare hälls över linserna är ganska salt. Så smaka av lite senare. Man kan naturligtvis också koka linserna i förväg.

När linserna börjar bli klara (eller du ska värma upp dem) värmer du en tjockbottnad stekpanna, häller i lite olja och sätter i den krossade vitlöken. Fräs i några minuter och sätt i korvarna. När de fått färg, vilket inte tar mer än 5 minuter, häller du i vinet och vattnet och låter koka upp. Täck med ett lock och låt puttra i cirka 15 minuter. Ta sen en gaffel och pressa sönder den nu mjuka vitlöksklyftan. Smaka av skyn. Späd med lite vatten om den är för stark.

Lägg upp linserna i en grund skål eller på en tallrik, lyft över korvarna och häll över den vitlökskryddade vinskyn. Strö över lite slätbladig persilja.  (inskickat av Rosa)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Apelsin- och rosmarinlax


14/7 02:00 Tachine med kyckling


13/7 02:00 Anisost med crisp


12/7 02:00 Tortillarullar med rökt skinka


11/7 02:00 Biff med cashewnötter


10/7 02:00 Grönsaksgratäng med rosmarin


9/7 02:00 Biff bearnaise med vitlökstomater


8/7 02:00 Chokladkräm med hallon


7/7 02:00 Vit kladdchokladtårta


6/7 02:00 Kycklingpaj


5/7 02:00 Tacopaj


4/7 02:00 Auberginefärspanna


3/7 02:00 Medelhavsgryta


2/7 02:00 Dillstekt oxfilé med grönsaker i bryn


1/7 02:00 Ugnsbakad kyckling med rotfrukter och


30/6 02:00 Smörgåstårta


29/6 02:00 Grekisk sallad


28/6 02:00 Pannkaka


27/6 10:46 16-åring blev miljonär på Rocket Leag


27/6 02:00 Mjuk och spröd marängtårta


26/6 10:53 Om det regnar i sommar - spela Pandem


26/6 10:53 Om det regnar i sommar - spela Pandem


26/6 02:00 Kladdkaka


25/6 02:00 Oxfilé med parmaflarn


24/6 02:00 Tonfisk wrappers


23/6 02:00 Glassfyllda citroner


22/6 02:00 Apelsintryffel


21/6 02:00 Chokladbollar


20/6 02:00 Hemlagad kola 60 st


19/6 02:00 Kycklingspett med asiatisk chili lime


18/6 02:00 Ananas med varm anissås


17/6 02:00 Jordgubbs- och limepannacotta


16/6 02:00 Ört/vitlöksbakad rödtunga, potatis- o


15/6 02:00 Grillade bananer med hallonsmör


14/6 02:00 Färska frukter i glas med korianderto


13/6 02:00 Vanilj- och jordgubbsmousse


12/6 02:00 Yoghurt och jordgubbar med marängtopp


11/6 02:00 Kyld chokladkräm med hallon


10/6 02:00 Grillad entrecôte med medelhavssmör


9/6 02:00 Entrecote på spett


8/6 02:00 Oströra


7/6 02:00 Mockadrink


6/6 02:00 Limesnurror


5/6 02:00 Blåbär och nektarinpaj med havregryn


4/6 02:00 Frusen mjölkdrink


3/6 02:00 Bär och glassdrink


2/6 02:00 Limekyckling


1/6 02:00 Chokladhallontårta


31/5 02:00 Tårta med berg av bär


30/5 02:00 Chokladkola


Idag 12:00 Fem anledningar till att testa spel på mobilen


Flera nyheter

BÄSTA VIDEOKLIPPEN

11 Jul 19

10 Jul 19

09 Jul 19

08 Jul 19
ANNONS
ANNONS

BÄSTA VIDEOKLIPPEN SEKTION 2

05 Jul 19

04 Jul 19

03 Jul 19