måndag 27 maj 2019

Family

12/5 02:00

Italienska korvar med linser

4 portioner
Ingredienser:
3–4 msk olivolja (inte extra vergine)
1 fint hackad lök
en gnutta salt
500 g puylinser
1 stor vitlöksklyfta, krossad med bredsidan av en kökskniv och skalad
8 italienska korvar
1 dl rödvin
½ dl vatten
slätbladig persilja att strö över

Gör så här:
Häll upp 2–3 matskedar olja i en väl tilltagen kastrull (med lock). Värm, och sätt i den hackade löken. Strö över en aning salt – det gör att löken inte bryns. Fräs på medelvärme tills löken mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt linserna, rör om väl, och täck med rikligt med kallt vatten. Koka upp, och låt puttra försiktigt under lock i cirka en halvtimme tills det mesta av vätskan kokat in. I det här skedet behöver man inte salta, eftersom spadet som kokar ur korven och senare hälls över linserna är ganska salt. Så smaka av lite senare. Man kan naturligtvis också koka linserna i förväg.

När linserna börjar bli klara (eller du ska värma upp dem) värmer du en tjockbottnad stekpanna, häller i lite olja och sätter i den krossade vitlöken. Fräs i några minuter och sätt i korvarna. När de fått färg, vilket inte tar mer än 5 minuter, häller du i vinet och vattnet och låter koka upp. Täck med ett lock och låt puttra i cirka 15 minuter. Ta sen en gaffel och pressa sönder den nu mjuka vitlöksklyftan. Smaka av skyn. Späd med lite vatten om den är för stark.

Lägg upp linserna i en grund skål eller på en tallrik, lyft över korvarna och häll över den vitlökskryddade vinskyn. Strö över lite slätbladig persilja.  (inskickat av Rosa)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Grönsaksrösti med bacon


25/5 02:00 Hamburgare


24/5 02:00 Tacofisk


23/5 02:00 Hallonpaj med kardemumma


22/5 02:00 Grillad ål


21/5 02:00 Rådjursfile med syltlök


20/5 02:00 Tunnbrödsklämma med kräftstjärtar och


19/5 02:00 Madames skinkkrans


18/5 02:00 Valnötspanerad cheddarfylld kalkonfil


17/5 02:00 Pumpakaka


16/5 02:00 Chokladkaka med apelsin


15/5 02:00 Gravad lax


14/5 02:00 Ljummen potatissallad


13/5 02:00 Potatissallad


12/5 02:00 Italienska korvar med linser


11/5 02:00 Midsommarsallad


10/5 02:00 Ugnsbakad senapslax


9/5 02:00 Rökt laxcarpaccio med pinjenötter


8/5 02:00 Biff med lök och ugnsstekt timjanpota


7/5 02:00 Köttfärssås


6/5 02:00 Biff med papaya och lime


5/5 02:00 Inbakad parmaburgare


4/5 02:00 Örtstekt lax med sparris


3/5 02:00 Currystekt torsk


2/5 02:00 Åländska köttbullar


1/5 02:00 Läckra snacks


30/4 02:00 Fredagspasta


29/4 02:00 Grillad lammrygg med sparris


28/4 02:00 Vinstuvade musslor i tomat


27/4 02:00 Skaldjurspaj


26/4 02:00 Fläskkotletter med indisk smak


25/4 02:00 Grillad kyckling med potatis och kall


24/4 02:00 Smördegsbakad tournedos med murkelstu


23/4 02:00 Louisiansk Jambalaya


22/4 02:00 Couscous med garam masala


21/4 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS

FAMILJ / FAMILY