Ingredienser:
800 g nötfärs
1 gul lök
2 msk olivolja
1 morot
2 msk riven rotselleri
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl rött matlagningsvin
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Skala och riv morot och rotselleri. Fräs löken i olja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs köttfärsen i samma panna som löken under omrörning tills den är jämnt grynig. Lägg över i grytan.
Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, morot och selleri. Koka på svag värme med locket på glänt i 15-20 minuter. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar
Servera med sallad och pasta och riven parmesan (inskickat av Agnes)
Vår värld före platt-tektoniken