4 portioner
Ingredienser:
4 skivor entrécáte kan bytas mot annat kött, tex biff eller karré
12 små färskpotatisar
8 små färska lökar
12 körsbärstomater
4 msk smör
persilja
dill
gräslök
Sås:
75 g smör
chili
saft från lime
1 tsk rivet citronskal
1 msk honung
Gör så här:
Blanda 4 msk rumsvarmt smör med dill, persilja och gräslök. Ställ smöret i kylskåp. Blanda ihop 75 g smör med chili, limesaft, citronskal och honung. Koka potatis och lök knappt mjuka i lättsaltat vatten. Varva potatis, lök, tomater på grillspett. Smält hälften av persiljesmöret och pensla spetten. Stryk på glazen på köttet. Grilla spett och kött till det auml;r klart. Stryk på mer smör eller glaze efter behov Servera spetten och köttet med resterande glaze och kryddsmör. (inskickat av Bertil)
Dränks i extrem fuktighet