söndag 21 april 2019

Family

14/4 02:00

Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morotspuré och grönpepparsky

4 portioner
Ingredienser:
600 g oxfilé, skuren i 4 bitar
100-150 g pilgrimsmusslor, delade i halvor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar Morotspuré:
300 g morötter, skurna i bitar
25 g smör
2 krm salt
1 krm vitpeppar Sky:
5 dl vatten
2 msk kalvfond, koncentrerad
1 schalottenlök, finhackad
2 msk grönpeppar
3 dl kraftigt rödvin
ev. 1/2 msk maizenaredning, brun
2 krm salt
1 krm vitpeppar Vinägerfläsk:
200 g rökt sidfläsk, skuret i 2x2 cm tärningar
1 dl vitvinsvinäger
1/2 dl sirap, ljus
Gör så här:
Sky - Koka ihop vatten, fond, lök, grönpeppar och rödvin tills hälften återstår. Red eventuellt av med maizena så att skyn blir lite simmig. Smaka av med salt och peppar

Vinägerfläsk -  Lägg fläsket i en liten kastrull och häll över vinäger och sirap. Det ska precis täcka. Koka ihop på mycket svag värme cirka 30 minuter utan att det kokar torrt.

Puré - Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten. Mixa med smör till en fluffig puré. Smaka av med salt och peppar.

Kött - Grilla eller stek oxfilén. Salta och peppra. Lägg upp på varma tallrikar. Vänd pilgrimsmusslorna i het stekpanna och fördela dem över oxfilén. Skeda upp skyn runt köttet, lägg på purén och grönsaker och strö över vinägerfläsket. Servera med kokta grönsaker  (inskickat av Henning)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS