söndag 21 april 2019

Family

13/4 02:00

Bouillabaisse med rouille

Ingredienser:
3 stora lökar
1 purjolök
1/2 vitlök
1 dl olivolja
1 burk krossade tomater
2 knippen persilja
2 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk fänkål
1 g saffran
1/2 tsk malda pomeransskal
1/2 tsk peppar
1 msk salt
fiskfond, musselspad eller 2 st fiskbuljontärningar
1 - 2 kg fisk i bitar, helst av olika sorter
ev. 1 butelj vitt, torrt vin

Rouille:
1 röd paprika
1 potatis
1 tsk sambal
1/2 vitlök
1 tsk basilika
1/2 - 1 dl olivolja
2 - 3 msk soppa

Gör så här:
Hacka lökarna och låt de puttra i olivoljan i 5 min. Krossa klyftorna från den halva vitlöken, blanda i tillsammans med burktomaterna och fortsätt puttra i 5 min. Blanda i kryddorna, den hackade persiljan, vätskan och späd med vatten till 1 1/2 liter, koka i 30-40 min. Sila soppan, justera kryddningen och koka fisken i den. Servera när fisken är genomkokt, dvs. köttet är vitt och släpper från benen.

Låt den skalade potatisen och rensade paprikan koka med i soppan tills de är mjuka. Ta upp dem och kör i en food processor tillsammans med kryddorna och de krossade klyftorna från den halva vitlöken. Tillsätt oljan långsamt och därefter den lilla slurken soppa, allt medan food processorn fortfarande går. (inskickat av Gustav)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS