söndag 21 april 2019

Family

3/4 02:00

Påskpirog med Quorn Färs

12 små piroger
Ingredienser:
1 påse Quorn Färs (300 gram)
1 påse dinkelmjöl
50 g jäst
2 tsk salt
1 gul lök
2 msk tomatpuré
Blandade örtkryddor efter smak
3 hackade hårdkokta ägg
Salt och peppar

Gör så här:
Värm 1 liter vatten till 37 grader och smula i jästen. Arbeta in mjölet och saltet till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 minuter. Fräs Quorn Färs tillsammans med löken och tomatpurén. Smaksätt med salt, peppar och örtkryddor, gärna timjan, rosmarin och persilja. Låt svalna. Blanda i de hackade äggen i färsen.
Då degen jäst färdig, stjälp upp den på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Dela degen i 12 delar och kavla ut varje del till en cirkel. Lägg lite fyllning på ena halvan av cirkeln, vik den andra över fyllningen och tryck till kanten ordentligt. Lägg pirogerna på en bakplåt. Pensla med vatten och grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
Servera pirogerna som tillbehör på påskbordet (inskickat av Åsa)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS