söndag 21 april 2019

Family

22/3 01:00

Smulpaj med rabarberkompott ala Dalarna

4 portioner
Ingredienser:
600 g späd rabarber
½ dl äppeljuice
1 nypa malen ingefära
drygt 1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
½ tsk malen kanel
50 g smör
½-1 dl lätt crème fraîche

Gör så här:
Ugn 200°
Skölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i 2 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull, häll på äppeljuicen och koka upp. Rör ner ingefäran och hälften och råsockret. Lägg locket på kastrullen och låt rabarbern sjuda i 5 minuter. Häll rabarberkompotten i en ugnsfast form. Blanda mjölet med vaniljsocker, kanel och resten av råsockret. Dela smöret i bitar och blanda ner dem i mjölblandningen. Tillsätt ½ dl lätt crème fraîche och arbeta ihop den med smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt ev mer lätt crème fraîche tills det blir en fin smuldeg. Strö ut smuldegen över rabarberkompotten, sätt in formen i ugnen och grädda 25 minuter. Ta ut pajen och servera den varm, gärna med vaniljglass eller vispad grädde till.  (inskickat av Johanna)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS