4 portioner
Ingredienser:
500 g strimlad färsk skinka
500 g aubergine
2-3 msk röd currypasta
4 limeblad
2 msk fisksås
1 tsk fint hackat farin- eller palmsocker
2½ dl färsk basilika
1 msk fint strimlad ingefära
½ tsk grovt malen svartpeppar
2 msk olja
1½ dl vatten
Gör så här:
Skär auberginer i ca 2 cm bitar. Hetta upp en wok eller stekpanna och tillsätt oljan. Lägg i ingefäran när oljan är mycket het och fräs några sekunder. Woka currypastan ca 15 sekunder. Lägg i köttet och woka tills det ändrar färg 1-2 minuter. Lägg i auberginer och woka tills den är täckt med currypasta. Tillsätt vatten, peppar och limebladen. Woka tills auberginen mjuknat och tillsätt ytterligare 1 dl vatten när vattnet kokat bort. Krydda med fisksås och socker. Woka 30 sekunder, tillsätt basilikabladen och woka tills de börjar mjukna ca 15 sekunder. (inskickat av Ofelia)
Dränks i extrem fuktighet