torsdag 21 mars 2019

Family

14/3 01:00

Potatispiroger med köttfyllning

12 st
Ingredienser:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
250 g kokt riven kall potatis
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ ägg

Fyllning:
300 g blandfärs
2 msk smör
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk pizzakrydda
1 dl kalvbuljong (=vatten + buljongtärning)
2 msk tomatpuré

Pensling:
ägg

Gör så hör:
Ugn 225°
Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt potatis, salt, bakpulver och ägg. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila svalt. Bryn köttfärsen och rör om så det blir grynigt. Tillsätt lök. Fräs några minuter. Tillsätt vitlök, kryddor, buljong och tomatpuré. Låt småkoka några minuter. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord ca 35x45 cm. Tag ut rundlar ca 10 cm i diameter. Fördela fyllningen på degbitarna, pensla degkanterna med lite vatten. Vik ihop dem dubbla, tryck till i kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. (inskickat av Gerd)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Biffar ala Blekinge


Igår 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS