12 st
Ingredienser:
50 g jäst
75 g margarin
3 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
½ tsk hjorthornsalt
ca 9 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g sötmandel
1 dl socker
1 dl mjölk el grädde
inkråm från bullarna
Garnering:
3-4 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
Ugn 250°
Smält fettet i en kastrull, häll i mjölken och låt blandingen bli ljummen (37°). Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt, ägg, hjorthornsalt och vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper degbunken och låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet, arbeta den smidig. Forma till 10-12 bullar och lägg dem på en smord plåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna och grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt kallna på galler. Skålla och mal mandeln. Skär ett lock av varje bulle och tag ur inkråm, som blandas med mandel, socker och grädde. Fyll bullarna med blandingen och lägg på en klick vispad grädde. Lägg locken över och sikta florsocker över (t ex genom tesil). (inskickat av Maria)
Vår värld före platt-tektoniken