torsdag 21 mars 2019

Family

13/3 01:00

Semlor

12 st
Ingredienser:
50 g jäst
75 g margarin
3 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
½ tsk hjorthornsalt
ca 9 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g sötmandel
1 dl socker
1 dl mjölk el grädde
inkråm från bullarna

Garnering:
3-4 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här:
Ugn 250°
Smält fettet i en kastrull, häll i mjölken och låt blandingen bli ljummen (37°). Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt, ägg, hjorthornsalt och vetemjöl. Arbeta degen tills den släpper degbunken och låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet, arbeta den smidig. Forma till 10-12 bullar och lägg dem på en smord plåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna och grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt kallna på galler. Skålla och mal mandeln. Skär ett lock av varje bulle och tag ur inkråm, som blandas med mandel, socker och grädde. Fyll bullarna med blandingen och lägg på en klick vispad grädde. Lägg locken över och sikta florsocker över (t ex genom tesil). (inskickat av Maria)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Biffar ala Blekinge


Igår 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS