fredag 22 mars 2019

Family

8/3 01:00

Japanska pastaknyten med fyllning

Ingredienser:
32 gyoza-plattor
Fyllning
250 g fläskfärs
20 g torkad shiitake
5–6 blad kinakål
1 klyfta pressad vitlök
ca 10 cm purjolök
Till stekning
2 msk vegetabilisk olja
Till servering:
1 msk japansk soya
1 msk risvinäger
Några droppar rah-yu eller ren sesamolja

Gör så här:
Finhacka kinakål, purjolök och shiitake och förväll hastigt. Blanda grönsaker och fläskfärs väl. Lägg ca 1 tsk av fyllningen mitt på varje gyoza-platta. Fukta kanten på plattan med vatten.Vik plattan dubbel och tryck ihop skarvarna ordentligt. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek knytena på båda sidor. När de är nästan färdigstekta, slå i lite vatten  i botten på stekpannan, lägg över ett lock och låt dem ångkoka ca 1 minut. (inskickat av Astrid)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


Igår 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS