tisdag 19 mars 2019

Family

7/3 01:00

Getostpaj med pinjenötter

8  portioner
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör i bitar
2 msk kallt vatten

Fyllning:
2 kokta potatisar
1 stor purjolök
2 msk smör
½ krm svart- el. vitpeppar
150 g getostrulle (tex chevre)
2-3 msk pinjenötter eller grovhackade valnötter
1 tsk salt

Sås:
3 ägg
1½ dl vispgrädde
1½ dl gräddfil
¾ tsk salt

Gör så här:
Ugn 200°
Blanda ihop pajdegen. Dela degen i två delar, tryck ut hälften i botten på en form med löstagbar kant. Rulla ut resten och tryck upp den till en kant. Ställ degformen i kylskåpet en halvtimme eller till nästa dag. Sätt i ugnen och förgrädda pajskalet 10 min i nedre delen av ugnen.
Skölj och skiva purjolöken, fräs den glansig och mjuk i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skiva och den kokta potatisen och lägg ett tunt lager potatis i botten på pajskalet. Lägg purjolöken över.
Vispa ihop såsen, ägg, grädde, gräddefil och salt och häll över purjolöken. Täck ytan med skivad getost och strö på pinjenötterna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen stannat, ca 40 minuter. Servera pajen varm eller ljum.  (inskickat av Per-Inge)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Argentinsk skinkgryta


Igår 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS