tisdag 19 mars 2019

Family

28/2 01:00

Kryddade karbonader

4  Portioner
Ingredienser:
500 g fläskfärs eller kalvfärs
1 ägg
½ msk senap
3 ansjovisfiléer
1 tsk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk rapsolja
20 g smör
½ dl sesamfrön
½ citron, klyftad

Gör så här:
Blanda färsen med ägg och senap. Skinna ansjovisfiléerna och skär dem i mindre bitar. Mosa dem och rör ner dem i färsen. Tillsätt curry, salt och peppar. Låt vila svalt ca 20 minuter. Rör samman köttet och form till karbonader. En karbonade är en "tjock pannbiff" på 150 g (ca 8 cm i diameter och ca 3 cm hög, raka kanter). Vänd karbonaderna i sesamfröna. Tryck till lite så att fröna fastnar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek karbonaderna ca 10 minuter per sida på medellåg värme, stek även kanterna. Lägg upp karbonader på fat och lägg på en citronklyfta.
Servera med råstekt potatis eller pommes frites.  (inskickat av Birgitta)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Argentinsk skinkgryta


Igår 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS