tisdag 19 mars 2019

Family

23/2 01:00

Falupiroger

4 portioner
Ingredienser:
1 påse torrjäst
0,5 l mjölk
1,4 l vetemjöl
3 st ägg
2 dl riven ost
4 msk olja
1 tsk salt
400 g falukorv
2 st gul lökar
1 burk konserverade champinjoner
2 tsk spiskummin
4 msk creame fraiche

Gör så här:
Börja med fyllningen. Hacka löken fint och bryn den ljusgul. Låt kallna.
Hacka korven smått. Hacka svampen. Blanda med övriga ingredienser i en skål.
Värm mjölken till degen till 45°C och häll den i degbunken. Blanda jästen i en del av mjölet. Tillsätt äggulor, ost, mjöl och olja till degvätskan, spar lite av mjölet till utbakningen. Ställ att jäsa i 15 minuiter.
Forma små bullar, platta till och kavla ut dem till en tekakas storlek, 1/2 cm tjock. Fördela fyllningen på dem. Vik ihop till en halvmåne och tryck samman kanterna med en gaffel. Låt jäsa ytterligeare 15 minuter.
Pensla med äggvitorna som blev över och grädda på smord och mjöldoftad plåt eller på bakplåtspapper i 10-15 minuter i 225° ugnsvärme.
Servera gärna en grönsallad till falupirogerna. (inskickat av Anne-Maria)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Argentinsk skinkgryta


Igår 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS