tisdag 19 mars 2019

Family

22/2 01:00

Ankbröst på klassiskt vis med sauce la orange

4 portioner
Ingredienser:
2 st ankbröst
Sås:
4 st apelsiner
0,5 dl socker + 2 msk vatten
3 dl hönsbuljong 4-6 cl Grand Marnier eller Cointreau
0,5 dl apelsinjoskoncentrat, JO
75 g smör

Gör så här:
Sås, skala apelsinerna ytterst fint så att det vita köttet ej följer med. Strimla skalen fint och låt dem koka några minuter i osaltat vatten. Spola i kallt vatten. Pressa saften ur 2 st apelsiner. Skala de 2 återstående och skär ut klyftorna mellan "hinnorna". Lägg socker och vatten i en rostfri gryta. Koka på hög värme tills sockret blir vackert brunt. Häll på apelsinsaften, hönsbuljongen och koncentratet. Låt det koka på hög värme i ca 1 minut, tillsätt smöret under kraftig vispning klickvis. Låt det därefter småputtra till lagom konsistens.
I serveringsögonblicket smakar man av med likören och apelsinskalen. Garnera ankbrösten med apelsinklyftorna och servera även med någon primör typ sockerärter eller liknade.

Sätt ugnen på 175 C. Salta och peppra ankbrösten samt stek dem ca 1 minut på vardera sidan under stark värme i en stekpanna. Börja med skinnsidan och låt det bli knaperstekt. Sätt in stekpannan i ugnen med skinnsidan nedåt och låt stå inne i ca 15 minuter. Låt brösten vila några minuter innan de skärs upp i cm-tjocka skivor och serveras på något av nedanstående vis.
Tips!! Vispa i det underbart goda ankfettet från stekpannan i såsen så ökar den gastronomiska njutningen ännu mera.
Servera med rårakor eller med potatisgratäng eller med råstekta potatisar skurna i klyftor. (inskickat av Göran Siegers)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Argentinsk skinkgryta


Igår 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS