Ingredienser:
1 1/4 kg gödkyckling
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin till pensling
Fyllning:
1 gul lök
100 gr rotselleri
2 äpplen
11/2 dl vitt bröd i tärningar
2 msk smör eller margarin
1/2 dl fin klippt persilja
Gör så här:
Tag ur påsen med innankromet, skölj och torka av kycklingen. Krydda med salt och svartpeppar. Skala och hacka löken, ansa och skär sellerin och äpplena i tärningar. Fräs löken, sellerin, äpplena och brödtärningarna i matfettet. Blanda i persiljan och fyll kycklingen med fräser lägg även i levern och fäst ihop öppningen med ett par tandpetare. Lägg kycklingen på smord ugnssäker fat och lägg hjärta och magmuskeln brevid kycklingen. Smält matfettet och pensla kycklingen. Stek i ugn vid 175o i ca 1 tim, pensla med matfettet ett par gånger under stekningen. Skär upp kycklingen och servera med fyllningen.
Gott till är kokt ris och skyn som blir. (inskickat av Bodil)
Dränks i extrem fuktighet