torsdag 21 februari 2019

Family

5/2 01:00

Ört- & vitlöksgravad strömming

Ingredienser:
600 g rensad strömming
5 dl vatten
1 dl ättikssprit, 12%
1 msk salt
2 äggulor
1,5 dl rapsolja
2 dl gräddfil
2 msk fransk senap
0,75 tsk salt
15 krossade vitpepparkorn
4 klyftor pressad vitlök
1 dl finhackad gräslök
1 dl finhackad dill

Gör så här:
Ta bort ryggbenen från strömmingarna och drag av skinnet så att det blir filéer. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg i filéerna och låt dem stå kallt i 4 timmar. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl. Lägg äggulorna i en rundbottnad skål och vispa ner oljan först droppvis och sedan i en jämn stråle. Blanda i gräddfil, senap, salt, peppar, vitlök, gräslök och dill. Lägg i strömmingsfiléerna och låt stå minst 1 dygn i kylskåp före servering.
Serveras med Kokt potatis (inskickat av Kajsa)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Kyckling som kalkon


Igår 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


28/1 01:00 Jugoslaviska köttfärsbiffar


27/1 01:00 Fransk köttgryta


26/1 01:00 Wienerschnitzel


25/1 01:00 Fiskfilé Dugléré


24/1 01:00 Flygande Jakob


23/1 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS