torsdag 21 februari 2019

Family

3/2 01:00

Mejram & honungsmarinerad fläskkarré med cidersås

4 portioner
Ingredienser:
4 msk honung
en halv tsk mejram
700 g fläskkarré i bit
400 g rödkål
1 gul lök i tunna skivor
300 g potatis
1 tsk kumminfrön
3 dl grönsaksbuljong
2 msk smör

Sås:
2 dl grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl äppekcider
salt
peppar

Gör så här:
Sätt på ugnen och smält honungen i micro. Pensla köttet med honung och mejram. Stek köttet i ugnen i 45-60 minuter. Låt köttet vila 20 minuter innan servering. Strimla rödkålen och löken tunnt. Skala och skär potatisen i små kuber. Fräs kål, lök och kummin i smör utan att det får färg. Tillsätt buljongen och potatisen. Låt koka försiktigt under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka upp buljongen med grädden och cidern. Koka såsen i 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Serveras med: Potatis i alla former  (inskickat av Richard Andersson)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Kyckling som kalkon


Igår 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


28/1 01:00 Jugoslaviska köttfärsbiffar


27/1 01:00 Fransk köttgryta


26/1 01:00 Wienerschnitzel


25/1 01:00 Fiskfilé Dugléré


24/1 01:00 Flygande Jakob


23/1 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS