lördag 20 april 2019

Family

30/1 01:00

Lammkotletter med gurksås

4 portioner
Ingredienser:
2-3 lammkotletter per person
smör eller margarin till stekning
1-2 vitlöksklyftor
rosmarin och timjan
salt och peppar

Gurksåsen:
1 stor gurka
3 dl grönsaksbuljong
 av tärning
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl dill, hackad
1 msk maizenamjöl
2 msk smör

Gör så här:
Gnid kotletterna med delade vitlöksklyftor och krydda med salt, peppar, smulad rosmarin och timjan. Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg undan ca 1/4 av gurkbitarna som ska användas hela. Koka upp buljongen och lägg i 3/4 av gurkan tillsammans med vinet. Låt koka under lock ca 5 minuter. Häll i mixer eller matberedare, tillsätt dill och maizenamjöl. Kör tills såsen är slät. Häll tillbaka såsen i kastrullen, lägg i de hela gurkbitarna och håll varmt. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Stek kotletterna 2-3 minuter på varje sida. Rör ner smöret i gurksåsen. Servera lammkotletterna och varma tomater på en spegel av gurksås. (inskickat av Lena)

 

Bookmark and Share

Igår 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS