lördag 20 april 2019

Family

28/1 01:00

Jugoslaviska köttfärsbiffar

6 portioner
Ingredienser:
750 g nötfärs
250 g fläskfärs
2 stora lökar
4-5 feferoni
1-2 skivor formbröd (gärna 2 dar gamla)
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar (eller mer)
2-4 tsk Vegeta
1-2 msk (mineral)vatten

Tillbehör:
potatismos el. pommes frites
rå tärnad gul lök
Ajvar relish
gräddfil el. crème fraiche

Gör så här:
Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke och låt det dra minst ett par timmar, helst under natten.
Forma till bollar och platta sedan ut till hamburgermodellen, ca 2 cm tjocka. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg.
Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i, och täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite (1/2 dl eller mindre) vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen 200-220 °C mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt.

Servera med  Potatismos eller pommesfrites, Ajvar relish, rå tärnad gul lök och gräddfil. (inskickat av Maggan)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS