torsdag 21 februari 2019

Family

28/1 01:00

Jugoslaviska köttfärsbiffar

6 portioner
Ingredienser:
750 g nötfärs
250 g fläskfärs
2 stora lökar
4-5 feferoni
1-2 skivor formbröd (gärna 2 dar gamla)
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar (eller mer)
2-4 tsk Vegeta
1-2 msk (mineral)vatten

Tillbehör:
potatismos el. pommes frites
rå tärnad gul lök
Ajvar relish
gräddfil el. crème fraiche

Gör så här:
Hacka lök och feferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, feferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke och låt det dra minst ett par timmar, helst under natten.
Forma till bollar och platta sedan ut till hamburgermodellen, ca 2 cm tjocka. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg.
Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i, och täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite (1/2 dl eller mindre) vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen 200-220 °C mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt.

Servera med  Potatismos eller pommesfrites, Ajvar relish, rå tärnad gul lök och gräddfil. (inskickat av Maggan)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Kyckling som kalkon


Igår 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


28/1 01:00 Jugoslaviska köttfärsbiffar


27/1 01:00 Fransk köttgryta


26/1 01:00 Wienerschnitzel


25/1 01:00 Fiskfilé Dugléré


24/1 01:00 Flygande Jakob


23/1 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS