torsdag 21 februari 2019

Family

20/1 01:00

Persikobakelse med hallon- och vaniljkräm

Ingredienser:
4 portioner
2 st  persika, mogen, fast
1 ark  fryst smördeg, utkavlad till 3 mm tjocklek
skirat smör, att pensla med
florsocker
till mandelkrämen:
50 g  smör, rumstempererat 
50 g  florsocker
50 g  mandel, skållad mald (blanda med florsockret)
10 g  vetemjöl
1 st  ägg
1 msk  mörk rom
till hallon- och vaniljkrämen:
2 dl  vispgrädde
florsocker, efter smak
färska hallon, 1 liten kartong 
vaniljbönor, skrapade från 2 vaniljstänger
till den glaserade mandeln:
8 st  mandlar, hela skållade 
100 g  strösocker
2 msk  vatten
 till persikolagen:
 skal och småbitar från persikan
50 g  strösocker
1 msk  vatten
lite vitt vin
 
Gör så här:
Mandelkrämen:
Vispa smöret fluffigt. Blanda i mandelsockret och mjölet. Vispa väl efteråt. Blanda i rommen.
Persikobakelserna:
Värm ugnen till 190 grader. Klyv persikan, skala inte. Lägg den på bakplåtspapper, pensla med smöret, sikta över florsocker.
Baka i 6-8 minuter, tills skalet lossnar lätt. Dela smördegsplattan. Lägg 1 tsk mandelkräm mitt på varje platta. Täck med persikohalvan. Pensla med smör och baka i 12-16 minuter. Pensla några gånger i ugnen, så att persikan inte blir torr. Sikta florsocker över och baka i 1-2 minuter till.
Vanilj- och hallonkrämen:
Hetta upp en medelstor stekpanna tills den ryker. Sikta rikligt med florsocker över bären och fräs dem hastigt i stekpannan. Lägg dem i en rostfri skål och krossa dem grovt med gaffel. Ställ in i kylen.
Blanda grädden med vaniljbönorna, söta med florsockret. Vispa upp grädden och blanda i hallonen.
De glaserade mandlarna:
Koka upp sockret och vattnet i en stekpanna på medelvärme tills det blir gyllenbrunt. Ta av från värmen, doppa mandlarna en i taget och lägg på bakplåtspapper. Spara sockerlagen att dekorera med.
Persikolagen:
Hetta upp socker och vatten på medelvärme tills det bubblar. Lägg i små persikobitar och skalet, vispa i några droppar vitt vin, koka i 2 minuter. Kör snabbt i mixer (med glaskanna!). Låt kallna.
Ringla persikolag över varje tallrik, lägg upp den varma persikobakelsen på ena sidan. Skeda upp en stor portion kräm på andra sidan, ringla sockerlagen över och avsluta med några glaserade mandlar överst. (inskickat av Agneta)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Kyckling som kalkon


Igår 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


28/1 01:00 Jugoslaviska köttfärsbiffar


27/1 01:00 Fransk köttgryta


26/1 01:00 Wienerschnitzel


25/1 01:00 Fiskfilé Dugléré


24/1 01:00 Flygande Jakob


23/1 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS