torsdag 25 april 2019

Family

19/1 01:00

Kanelbullensdags kanelbullar

35 Stycken
Ingredienser
Deg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde; 15%
1 1/2 dl Mjölk
50 g Jäst
150 g Margarin
1 dl Socker
1 Ägg
15 dl Vetemjöl; ungefär

Fyllning
125 g Margarin
2 dl Socker
2 ½ tsk Malen kanel

Pensling
Ägg - uppvispat

Gör så här:
Värm grädde och mjölk till 37°, lös jästen i blandningen. Rör smör och socker smidigt i bakbunken, blanda så i ägget och jästvätskan. Arbeta i det mesta av mjölet tills degen är smidig och börjar släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter. Blanda fyllningen under tiden; rör rumsvarmt margarin med socker och kanel. Arbeta ihop den jästa degen och knåda den blank och elastisk på mjölat bakbord. Dela den i så många bitar som det ska bli bullar, och de bör vara ungefär lika stora. Trilla varje bit till en jämn bulle, lägg ut ca 20 st på varje papprad plåt. Tryck en djup grop med fingret i varje bulle. Peta ner en klick fyllning i varje grop. Låt bullarna jäsa under duk 10-15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av en 250° varm ugn ca 10 minuter. I en varmluftsugn kan man grädda två plåtar i taget, annars får den först färdiga plåten gräddas först. Låt svalna på galler med bakduk över. Kan frysas, i plastpåsar med så lite luft i som möjligt. (inskickat av Ulla)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Smördegsbakad tournedos med murkelstu


23/4 02:00 Louisiansk Jambalaya


22/4 02:00 Couscous med garam masala


21/4 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


Flera nyheter

ANNONS

NYHETER VIA E-POST

Mailbox.se - Bli smartare!

In- och utrikesnyheter
Business – Ekonomi
Business – Företag
Business – IT/Telekom
Shopping/Internet

ANNONS
ANNONS