35 Stycken
Ingredienser
Deg
2 1/2 dl Matlagningsgrädde; 15%
1 1/2 dl Mjölk
50 g Jäst
150 g Margarin
1 dl Socker
1 Ägg
15 dl Vetemjöl; ungefär
Fyllning
125 g Margarin
2 dl Socker
2 ½ tsk Malen kanel
Pensling
Ägg - uppvispat
Gör så här:
Värm grädde och mjölk till 37°, lös jästen i blandningen. Rör smör och socker smidigt i bakbunken, blanda så i ägget och jästvätskan. Arbeta i det mesta av mjölet tills degen är smidig och börjar släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter. Blanda fyllningen under tiden; rör rumsvarmt margarin med socker och kanel. Arbeta ihop den jästa degen och knåda den blank och elastisk på mjölat bakbord. Dela den i så många bitar som det ska bli bullar, och de bör vara ungefär lika stora. Trilla varje bit till en jämn bulle, lägg ut ca 20 st på varje papprad plåt. Tryck en djup grop med fingret i varje bulle. Peta ner en klick fyllning i varje grop. Låt bullarna jäsa under duk 10-15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av en 250° varm ugn ca 10 minuter. I en varmluftsugn kan man grädda två plåtar i taget, annars får den först färdiga plåten gräddas först. Låt svalna på galler med bakduk över. Kan frysas, i plastpåsar med så lite luft i som möjligt. (inskickat av Ulla)
Dränks i extrem fuktighet