Ingredienser:
1 kilo sparrispotatis
250 gram fryst bladspenat
2 rödlökar
150 gram soltorkade tomater inlagda i olja
1msk smör
2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (gärna nymalen)
½ dl solrosfrön
Gör så här:
koka potatis mjuk i ca 10 min i lättsaltat vatten. dela potatisen i bitar och lägg i en skål. Tina spenaten och låt rinna av. skala och skär löken i klyftor. Strimla tomaterna och spara olja till dressingen (ca1 dl) stek spenat och rödlök i smör i 2-3 minuter. rör ner tomaterna bland spenat och lökröran med potatisen. blanda oljan från tomaterna med vinäger, vatten, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen och servera med solrosfrön. (inskickat av Solweigh)
Dränks i extrem fuktighet