onsdag 24 april 2019

Family

15/1 01:00

Bacon- och salviainlindad kaninrygg

4 pers
Ingredienser:
2 kaninsadlar
16 stora salviablad
8 skivor bacon
1 fänkål
1 gul lök
1 morot
1/4 rotselleri
8 vitlöksklyftor
10 mogna stora tomater
2 fintärnade soltorkade tomater
75 g smör
1 dl ljus viltfond gjord på kanin
1 knippa basilika
salt, peppar, socker
4 msk grovriven Västerbottensost

Gör så här:
Skär alla grönsaker, utom tomaterna, i tärningar och fräs dem i smör tillsammans med de soltorkade tomaterna och den finhackade vitlöken.
Skala de 10 tomaterna, tag ur innanmätet och pressa ur juicen. Skär sedan tomatköttet i tärningar, lägg det i kastrullen och slå på tomatjuicen och viltfonden. Låt sedan alltsammans koka på svag värme i mellan 30 och 40 minuter.
Strimla basilikan och låt den koka med i kastrullen under de sista fem minuterna. Smaksätt sedan med salt, peppar och socker.
Bena ur sadlarna och krydda kaninytterfiléerna. Lägg sedan fyra salviablad på varje filé och linda in var och en i två skivor bacon, fästa med tandpetare. Bryn dem sedan hastigt och stek dem färdiga i ugnen i 150°C. Det tar ungefär åtta minuter.
När filéerna är färdiga tar du av baconet, hackar det och skär sedan upp filéerna. Servera filéskivorna överströdda med riven (inskickat av Esbjörn Johansen)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Louisiansk Jambalaya


22/4 02:00 Couscous med garam masala


21/4 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS