torsdag 21 februari 2019

Family

15/1 01:00

Bacon- och salviainlindad kaninrygg

4 pers
Ingredienser:
2 kaninsadlar
16 stora salviablad
8 skivor bacon
1 fänkål
1 gul lök
1 morot
1/4 rotselleri
8 vitlöksklyftor
10 mogna stora tomater
2 fintärnade soltorkade tomater
75 g smör
1 dl ljus viltfond gjord på kanin
1 knippa basilika
salt, peppar, socker
4 msk grovriven Västerbottensost

Gör så här:
Skär alla grönsaker, utom tomaterna, i tärningar och fräs dem i smör tillsammans med de soltorkade tomaterna och den finhackade vitlöken.
Skala de 10 tomaterna, tag ur innanmätet och pressa ur juicen. Skär sedan tomatköttet i tärningar, lägg det i kastrullen och slå på tomatjuicen och viltfonden. Låt sedan alltsammans koka på svag värme i mellan 30 och 40 minuter.
Strimla basilikan och låt den koka med i kastrullen under de sista fem minuterna. Smaksätt sedan med salt, peppar och socker.
Bena ur sadlarna och krydda kaninytterfiléerna. Lägg sedan fyra salviablad på varje filé och linda in var och en i två skivor bacon, fästa med tandpetare. Bryn dem sedan hastigt och stek dem färdiga i ugnen i 150°C. Det tar ungefär åtta minuter.
När filéerna är färdiga tar du av baconet, hackar det och skär sedan upp filéerna. Servera filéskivorna överströdda med riven (inskickat av Esbjörn Johansen)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Kyckling som kalkon


Igår 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


2/2 01:00 Vaniljgratinerade persikor


1/2 01:00 Gratäng på fiskmjöl


31/1 01:00 Snabb dillsås


30/1 01:00 Lammkotletter med gurksås


29/1 01:00 Frityrstekta räkor och grönsaker


28/1 01:00 Jugoslaviska köttfärsbiffar


27/1 01:00 Fransk köttgryta


26/1 01:00 Wienerschnitzel


25/1 01:00 Fiskfilé Dugléré


24/1 01:00 Flygande Jakob


23/1 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS