Portioner: 4
Ingredienser:
1 schalottenlök
3 tsk senap
2 msk rödvinsvinäger
3-4 msk olivolja
salt och svartpeppar
600 g färsk potatis
100 g haricot verts
4 ägg
1 dl svarta oliver
2 röda paprikor
6 salladslökar
1 pkt bacon
1/2 påse blandsallad
1/2 dl hackad persilja
3 msk pinjenötter
Gör så här: Koka potatisen och skär den i bitar. Förväll haricot verts i
lättsaltat vatten. Löskoka ägg, skala och halvera. Rosta pinjenötter i
en torr stekpanna.
Finhacka lök och rör ihop med senap, vinäger och olivolja i en stor
skål. Smaka av med salt och peppar. Blanda i potatis, haricot verts, ägg
och oliver.
Grilla hel paprika, salladslök och baconskivor. Skär grönsakerna i
bitar, lägg i skalen och rör om. Vänd ner salladen, persiljan och
pinjenötterna. Toppa salladen med de grillade baconskivorna. (inskickat av Göran Siegers)
Stop-motion samurajfilm