tisdag 22 januari 2019

Family

4/1 01:00

Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås

Ingredienser:
Fiskfiléer av torsk, kummel, hälleflundra, piggvar, sjötunga eller liknande  (ca 150 g per portion)
Smör
Mjölk  (½ dl/pers)
Grädde eller Creme Fraiche  (½ dl/pers)
Purjolök (½ purjolök/pers)
Gräslök (eventuellt)
Citronsaft (ca 1 tsk/pers)
Fiskbuljong (¼ tärning/pers)
Vitlök (ev pulver)
Potatismos (helst gjort "för hand" med mycket smör i)

Gör så här:
Skär purjolöken i en cm breda skivor (skär först upp purjolöken på längden; så att skivorna faller isär lätt).Klipp gräslök och hacka vitlöken. Blanda mjölk, purjolök, grädde, gräslök, fiskbuljong och vitlök. Värm upp till kokning och låt stå på svag värme under sporadisk omrörning, blanda i citronsaften efter ca 15 min. (håll vakt den första kvarten för det pöser). Låt det fortsätta att koka ca 20 min till.
Smörj en ugnsfast form, lägg en krans med potatismos runt kanten och förvärm formen något (10 min vid 175ºC).
Häll hälften av purjolöks-gräddsåsen i formen och lägg sedan i fiskfiléerna. Häll på resten av såsen. Såsen bör täcka fisken; späd på med mjölk eller grädde om den inte täcker. Låt stå i ugn vid 175ºC ca en halvtimma (tiden beror på storleken på formen). En bra indikation på att rätten är klar, brukar vara att det kokar lite utmed kanterna. (inskickat av Viktoria Palmgren)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


Igår 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


2/1 01:00 Lövbiff med ädelostfyllning


1/1 01:00 Fryst citrontårta


31/12 2018 01:00 Potatisbullar


30/12 2018 01:00 Får i kål


29/12 2018 01:00 Lapskojs


28/12 2018 01:00 Rotfruktsgoreng


27/12 2018 01:00 Sockerkaka med fyllning


26/12 2018 01:00 Äppelfalu


25/12 2018 01:00 Pasta med blandade skaldjur


24/12 2018 01:00 Kall avokadosoppa med rökt lax och rä


23/12 2018 01:00 Kåldolmar


22/12 2018 01:00 Porterstek


21/12 2018 01:00 Banan- och köttfärslåda


20/12 2018 01:00 Spagetti med spenat och gravad lax


19/12 2018 01:00 Fyllda lövbiffar


18/12 2018 01:00 Brasiliansk kycklinggryta


17/12 2018 01:00 Amerikansk köttfärslimpa


16/12 2018 01:00 Fisktimbal med potatis och dillsås


15/12 2018 01:00 Blåbärsknyten


14/12 2018 01:00 Biff med citronsmak


13/12 2018 01:00 Trattkantarell- och baconcrêpes


12/12 2018 01:00 Drömmar med lavendelsocker


11/12 2018 01:00 Schweizerrullar


10/12 2018 01:00 Citronbröd


9/12 2018 01:00 Baconlindad ostfylld kycklingfilé


8/12 2018 01:00 Tonfiskpaj


7/12 2018 01:00 Grillade cajunkryddade lammkotletter


6/12 2018 01:00 Mistrals paj


5/12 2018 01:00 pepparstek med västerbottenpotatis


4/12 2018 01:00 Torsk med banan och curry


Flera nyheter

ANNONS

NYHETER VIA E-POST

Mailbox.se - Bli smartare!

In- och utrikesnyheter
Business – Ekonomi
Business – Företag
Business – IT/Telekom
Shopping/Internet

ANNONS
ANNONS