söndag 24 mars 2019

Family

3/1 01:00

Kycklingswokspaj

4 portioner
Ingredienser:
1 dl jasminris
1 stor purjolök
1-2 squash, ca 350 g
200 g champinjoner
1 röd paprika
3 msk olja
1 msk curry
2 stora vitlöksklyftor, pressade
200 g broccolibuketter
1 röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
1 tsk färsk riven ingefära
1 ½ tsk salt
250 g salladskyckling
3 dl riven ost, ca 100 g
1 rulle färsk rund smördeg, 230 g
Till pensling:
1 ägg


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg riset i kallt vatten. Strimla purjolöken, skär squash, champinjoner och paprika i bitar. Fräs curry i olja i wokpanna eller stor gryta. Tillsätt pressad vitlök och alla grönsaker även broccoli. Stek grönsakerna på hög värme under omrörning. Tillsätt pepparfrukt, riven ingefära och salt mot slutet. Grönsakerna ska ha spänsten kvar.
Blanda ner kycklingköttet i grönsakerna tillsammans med ost.
Häll av vattnet och lägg riset i botten på en stor pajform (ca 28 cm i diameter). Fördela woken över.
Rulla ut degen och skär små snitt i rader över hela  smördegen. Lyft upp den och dra försiktigt ut degen samtidigt som du lägger den som lock på pajformen. Låt den gärna hänga över kanten.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. (inskickat av Britta Svensson Larsson)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


Igår 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS