Ingredienser:
Fyllning:
6 dl gräddfil
2 dl socker
1 tsk vannilinsocker
rivet skal och saft av 1 citron och 1 lime
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
Botten:
14 digestivekex
75 g smält smör
Gör så här:
Låt gräddfilen rinna av genom ett melittafilter, gärna över natten. Krossa kexen till fina smulor och blanda dem med det smälta smöret. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar botten. Ställ formen i kylskåpet.
Blanda den avrunna gräddfilen med socker, vannilinsockret samt skal och saft av citron och lime.
Vispa åggvita och grädde var för sig till hårt skumm.
Vänd först ner grädden och sedan äggvitorna försiktigt i gräddfilblandningen.
Häll Blandningen i formen, bred ut den och täck med plastfolie.
Ställ formen i frysen och låt stå minst 2-3 timmar.
Tag ut den 1/2 timme innan servering.
Lossa den ur formen och garnera med tunna skivor av lime eller citron.
Stop-motion samurajfilm