tisdag 22 januari 2019

Family

10/12 2018 01:00

Citronbröd

20 skivor
Ingredienser:
6 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1/2 dl socker
1 dl vit baksirap
50 g mjukt smör eller margarin
2 msk citronmarmelad, lättsockrad
1 ägg
1 msk pressad citron
1-2 tsk rivet citronskal
2 1/2 dl lättyoghurt, med citronsmak
100 g hackade pistachnötter (kan uteslutas)

GLASYR (kan uteslutas)
1/2 dl socker
1/2 dl pressad citron

Gör så här:
Värm ugnen till 175C. Smält 1/2 tsk av margarinet direkt i en tvålitersform och smörj sedan formen och pudra på mjöl så att det täcker margarinet i hela formen. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och salt i en skål.
Arbeta samman resten av margarinet, socker, sirap och marmelad i en annan skål. Rör ner ägg, citronsaft och citronskal. Sikta ner mjölblandningen växelvis med yoghurten. Tillsätt slutligen nötterna.
Häll smeten i den smorda bakformen, jämna till ytan. Grädda i 55-60 minuter. Detta får man prova av med en provsticka. Stickan ska kännas torr och kakan fått en fin färg.
Låt kakan svalna i formen.

Glasyren: blanda socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp häftigt. Stick hål eller pricka brödet med en gaffel (glasyren rinner då rakt ner i brödet i stället för att rinna utmed sidorna). Skeda eller pensla över glasyren och låt den sedan stå tills glasyren stelnat.

Tips för glasyren, lägg brödet på en bit folie eller ugnsplåtspapper så slipper du kladda ner bordet.

Det här brödet är ett mellanting mellan bröd och kaka.
Servera brödet med marmelad  eller ät det som det är.(inskickat av Maria)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


Igår 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


2/1 01:00 Lövbiff med ädelostfyllning


1/1 01:00 Fryst citrontårta


31/12 2018 01:00 Potatisbullar


30/12 2018 01:00 Får i kål


29/12 2018 01:00 Lapskojs


28/12 2018 01:00 Rotfruktsgoreng


27/12 2018 01:00 Sockerkaka med fyllning


26/12 2018 01:00 Äppelfalu


25/12 2018 01:00 Pasta med blandade skaldjur


24/12 2018 01:00 Kall avokadosoppa med rökt lax och rä


23/12 2018 01:00 Kåldolmar


22/12 2018 01:00 Porterstek


21/12 2018 01:00 Banan- och köttfärslåda


20/12 2018 01:00 Spagetti med spenat och gravad lax


19/12 2018 01:00 Fyllda lövbiffar


18/12 2018 01:00 Brasiliansk kycklinggryta


17/12 2018 01:00 Amerikansk köttfärslimpa


16/12 2018 01:00 Fisktimbal med potatis och dillsås


15/12 2018 01:00 Blåbärsknyten


14/12 2018 01:00 Biff med citronsmak


13/12 2018 01:00 Trattkantarell- och baconcrêpes


12/12 2018 01:00 Drömmar med lavendelsocker


11/12 2018 01:00 Schweizerrullar


10/12 2018 01:00 Citronbröd


9/12 2018 01:00 Baconlindad ostfylld kycklingfilé


8/12 2018 01:00 Tonfiskpaj


7/12 2018 01:00 Grillade cajunkryddade lammkotletter


6/12 2018 01:00 Mistrals paj


5/12 2018 01:00 pepparstek med västerbottenpotatis


4/12 2018 01:00 Torsk med banan och curry


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS