Portioner: 4
Ingredienser:
4 bakpotatisar
4 kycklingfiléer
100 g naturell färskost light, max 7% fett
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket (140 g) bacon
500 g djupfrysta broccolibuketter
Gör så här:
Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 16-18 minuter. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten. Krydda med salt och peppar. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna och fäst ihop med trästickor. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna ca 12 minuter runt om. Kontrollera att kycklingen är färdig d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av.
Servera kycklingfiléerna med bakpotatis, broccoli och bröd. (inskickat av Göran Siegers)
Dränks i extrem fuktighet