måndag 25 mars 2019

Family

6/12 2018 01:00

Mistrals paj

ca 6 port
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk vatten
Fyllning:
2-3 gula lökar
smör eller margarin
200 g färska champinjoner
500 g köttfärs
1 dl syltlök persilja
1-2 klyftor vitlök
1 1/2 dl tomatketchup
salt, peppar
200-300 g rökt skinka
Osttäcke:
3 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk vetemjöl
5 dl riven stark ost
salt, peppar
tabasco, cayennepeppar

Gör så här:
Arbeta raskt ihop pajdegen och låt den stå kallt ungefär en timme. Fräs den finhackade löken med den finskurna svampen och färsen. Dra pannan från värmen. Rör ner grovt hackad syltlök, klippt persilja, krossad vitlök och tomatketchup. Smaka av med salt och peppar.
Vispa grädden tjock som vaniljsås ungefär. Rör ner mjölet och äggulorna, en i sänder. Tillsätt osten. Smaka av med tabasco och cayennepeppar. Klä en pajform med degen. Stick pajdegen med gaffel och förgrädda ca 10 min. Fyll formen med köttfärsröran. Bred osttäcket över och grädda pajen ca 25 minuter i 200 graders ugnsvärme. (inskickat av Annelie Karlsson)

Bookmark and Share

Idag 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


Igår 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS