måndag 25 mars 2019

Family

5/12 2018 01:00

pepparstek med västerbottenpotatis

4 portioner
Ingredienser:
800 g oxfilé
2 schalottenlökar
2 msk grovmalen svartpeppar
1 msk grov salt
2 msk smör
6 cl konjak
2 cl sherry
1,5 msk fransk senap
4 dl tjock grädde
2 dl kalvsky
salt

Potatis: 4 bakade potatisar
2 ägg
100 g västerbottenost
1 dl crème fraiche
persilja, dragon
salladslök
salt och peppar
haricots verts
lök
smör

Gör så här:
Baka potatisen i 200 grader i ca 45 minuter. Pressa i bunke (utan att förstöra skalen) och blanda efter en liten stund med  ost, crème fraiche, kryddor, fint skuren lök och hackade örter. Spritsa eller fyll tillbaka med sked i skalet och gratinera i ugn. Man kan
förbereda detta någon timme före servering.

Stycka fyra rejäla köttbitar i form av tournedos. Dessa rullas i peppar och salt och steks i smör runt om. I med den hackade löken. Slå i konjak och sherry. Flambera.
Lyft sedan upp köttet och i med sky och grädde. Koka ihop i en vid kastrull eller i en traktörpanna.
Smaksätt med senap och salt i slutet och låt köttet värma sig en stund före servering. Mixa och smaka av. Det ska finnas hetta, men inte på tok för mycket.
Här passar i stort sett alla kokta eller smörslungade grönsaker till, men lite lökfrästa haricots verts är aldrig fel. (inskickat av Berit)
Bookmark and Share

Idag 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


Igår 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS