torsdag 25 april 2019

Family

23/11 2018 01:00

Lasagne

Ingredienser:
1 paket lasagneplattor (ca: 400g) eller en sats färsk pasta
500 g köttfärs
3 stora gula lökar
6 färska tomater
3 msk tomatpuré
3 msk olja
1/4 dl strösocker
2 vitlöksklyftor
200 g riven ost
timjan, salt, peppar
Ostsås:
4 dl mjölk
1 dl mjöl
50 g smör
150g riven ost
Muskot

Beredning
Bryn köttfärsen i lite olja och lägg den åt sidan. Ställ in ugnen på 225° c. Skär löken i fina bitar och bryn den i en rymlig gryta. Skär tomaterna i bitar. Lägg i tomater, köttfärsen, socker och pressad vitlök i grytan. Rör om och låt puttra på svag värme i 5 minuter. Gör en ostsås: värm tre dl av mjölken och smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda mjölet med den resten av mjölken. Häll i mjölblandningen i den uppvärmda mjölken. Vispa såsen tills den tjocknar. Häll i 150g riven ost. Riv ner muskotnöt efter smak. Ställ åt sidan. Koka lasagneplattorna. Lägg ett lager på botten av en ugnssäker form. Varva sedan lager med köttfärs, lasagneplattor och ostsås. Avsluta med ett lager köttfärs och ostsås. Strö över 200g riven ost och gratinera i ugnen i 30 minuter. Om osten riskerar att bli bränd kan du lägga över metallfolie. Servera med en grönsallad.

Bookmark and Share

Igår 02:00 Smördegsbakad tournedos med murkelstu


23/4 02:00 Louisiansk Jambalaya


22/4 02:00 Couscous med garam masala


21/4 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS