söndag 24 mars 2019

Family

9/11 2018 01:00

Oxfilé med parmaflarn

Ingredienser
8 port
1 1/4 kg oxfilé
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör
2 små rödlökar
4 dl crème fraiche gourmet bearnaise
1 dl vitt vin
8 skivor parmaskinka
persilja

Hasselnötspotatis
800 g små delikatesspotatisar
1 1/2 dl hasselnötter
2 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt


Gör så Här:
 
Sätt ugnen på 225°. Skär köttet i 4 tjocka skivor, dela på mitten.
Salta och peppra. Bryn hastigt i smör i het stekpanna.
Lägg på ett ugnssäkert fat och låt kallna. Skala och klyfta löken, fräs halvmjuk i smör på svag värme.
Ta upp och låt kallna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en stor gryta.
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min.
Låt kallna. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 175°.
Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10 – 12 min om köttet önskas rosa.
Värm såsen med löken. Servera köttet med såsen och toppa med parmaflarn och persilja.
Servera med hasselnötspotatis.

Hasselnötspotatis :

Sätt ugnen på 175°.
Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret.
Salta och strö över nötterna. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min.
Rör om några gånger under tillagningen.

Bookmark and Share

Idag 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


Igår 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


1/3 01:00 Tacos med kycklingröra


28/2 01:00 Kryddade karbonader


27/2 01:00 Strutsgryta


26/2 01:00 Biff Rydberg


25/2 01:00 Fiskgratäng med lätt räksås


24/2 01:00 Chicken Nuggets med kall basilikasås


23/2 01:00 Falupiroger


22/2 01:00 Ankbröst på klassiskt vis med sauce l


21/2 01:00 Kyckling som kalkon


20/2 01:00 Marinerad Julströmming


19/2 01:00 Revbensspjäll kokta sedan grillade


18/2 01:00 Ankans antipastoplockpasta


17/2 01:00 Julgodis


16/2 01:00 Korv med couscouswok


15/2 01:00 Lussekatter


14/2 01:00 Chokladcigarrer


13/2 01:00 Revben med rödvin och kanel


12/2 01:00 Falukorvsgryta med vitlökskryddat pot


11/2 01:00 Biffar med chili, fetaost och hummus


10/2 01:00 Adventsspett


9/2 01:00 Dansk sillgratäng


8/2 01:00 Canneloni


7/2 01:00 Kassler creole


6/2 01:00 Strimlad biff med bambuskott


5/2 01:00 Ört- & vitlöksgravad strömming


4/2 01:00 Majssalsa


3/2 01:00 Mejram & honungsmarinerad fläskka


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS