torsdag 24 januari 2019

Family

9/11 2018 01:00

Oxfilé med parmaflarn

Ingredienser
8 port
1 1/4 kg oxfilé
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör
2 små rödlökar
4 dl crème fraiche gourmet bearnaise
1 dl vitt vin
8 skivor parmaskinka
persilja

Hasselnötspotatis
800 g små delikatesspotatisar
1 1/2 dl hasselnötter
2 msk rumsvarmt smör
1 tsk salt


Gör så Här:
 
Sätt ugnen på 225°. Skär köttet i 4 tjocka skivor, dela på mitten.
Salta och peppra. Bryn hastigt i smör i het stekpanna.
Lägg på ett ugnssäkert fat och låt kallna. Skala och klyfta löken, fräs halvmjuk i smör på svag värme.
Ta upp och låt kallna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en stor gryta.
Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min.
Låt kallna. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 175°.
Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, 10 – 12 min om köttet önskas rosa.
Värm såsen med löken. Servera köttet med såsen och toppa med parmaflarn och persilja.
Servera med hasselnötspotatis.

Hasselnötspotatis :

Sätt ugnen på 175°.
Lägg potatisen i en ugnssäker form. Grovhacka nötterna. Klicka på smöret.
Salta och strö över nötterna. Baka potatisen i mitten av ugnen ca 30 min.
Rör om några gånger under tillagningen.

Bookmark and Share

Idag 01:00 Flygande Jakob


Igår 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


2/1 01:00 Lövbiff med ädelostfyllning


1/1 01:00 Fryst citrontårta


31/12 2018 01:00 Potatisbullar


30/12 2018 01:00 Får i kål


29/12 2018 01:00 Lapskojs


28/12 2018 01:00 Rotfruktsgoreng


27/12 2018 01:00 Sockerkaka med fyllning


26/12 2018 01:00 Äppelfalu


25/12 2018 01:00 Pasta med blandade skaldjur


24/12 2018 01:00 Kall avokadosoppa med rökt lax och rä


23/12 2018 01:00 Kåldolmar


22/12 2018 01:00 Porterstek


21/12 2018 01:00 Banan- och köttfärslåda


20/12 2018 01:00 Spagetti med spenat och gravad lax


19/12 2018 01:00 Fyllda lövbiffar


18/12 2018 01:00 Brasiliansk kycklinggryta


17/12 2018 01:00 Amerikansk köttfärslimpa


16/12 2018 01:00 Fisktimbal med potatis och dillsås


15/12 2018 01:00 Blåbärsknyten


14/12 2018 01:00 Biff med citronsmak


13/12 2018 01:00 Trattkantarell- och baconcrêpes


12/12 2018 01:00 Drömmar med lavendelsocker


11/12 2018 01:00 Schweizerrullar


10/12 2018 01:00 Citronbröd


9/12 2018 01:00 Baconlindad ostfylld kycklingfilé


8/12 2018 01:00 Tonfiskpaj


7/12 2018 01:00 Grillade cajunkryddade lammkotletter


6/12 2018 01:00 Mistrals paj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS