Ingredienser
4 port
2 stora bakpotatisar, ca 600 g
150 g färsk eller fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
125 g Kvibille gräddädel
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 min. Tina ev spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250 grader ca 10 min. Servera med sallad. Tips Rätten kan förberedas och gratineras strax innan servering
Dränks i extrem fuktighet