Ingredienser
4 port
1 ½ kg tunnskurna revbensspjäll eller kamben
1 tsk salt
Grillsås:
3 msk Arla® smör-&rapsolja
1 msk chilisås av ketchuptyp
1 tsk kinesisk soja
1 tsk mald ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
Gör så här
Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida. Blanda en grillsås av smör-&rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek. Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida. Skär spjället i långa bitar längs med benen. Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min. Servera med crème fraiche och/eller coleslaw, sallad och grillat bröd.
Dränks i extrem fuktighet