Ingredienser
4 port
4 skivor biff eller entrecôte, ca 500 g
Mos:
3/4 kg mjölig potatis
4 vitlöksklyftor
1 1/2-2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Chilismör:
50 g rumsvarmt smör
1 tsk sambal oelek
rivet skal av 1/2 lime
1/2 tsk salt
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Skala och koka potatisen. Skala och skiva vitlöken. Häll av vattnet på potatisen och mosa den. Värm grädden och rör ner den i moset. Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Salta och peppra. Rör ihop chilismöret. Stek köttet i en stekpanna. Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret. Servera med potatismos och kokt broccoli.
Dränks i extrem fuktighet