Ingredienser
4 port
3 syrliga äpplen
1 msk riven färsk ingefära
1/2 röd chili
3/4 dl råsocker
2 msk russin, gärna gula
8 skivor vetelängd med kanelsmak
3 ägg
3 dl Arla Ko® mjölk
2 msk smör
2 dl Arla Ko® vispgrädde
1 msk florsocker
1 tsk stött kardemumma
Gör så här
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 cm stora. Kärna ur chilin och skär den i små bitar. Lägg äpple, ingefära, chili och råsocker i en kastrull. Koka ca 15 min tills äpplena är mjuka, tillsätt lite vatten om det behövs. Rör om ett par gånger under tiden. Vänd ner russinen och låt svalna. Vispa samman ägg och mjölk. Lägg brödskivorna i blandningen och låt ligga ett par minuter. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Vispa grädde och florsocker lätt och smaksätt med kardemumma.Servera riddarna nystekta med äppelsalsa och kardemummagrädde. Garnera ev med citronmeliss
Dränks i extrem fuktighet