onsdag 26 september 2018

Family

14/9 02:00

Frusen Rabarberkräm på mandelkaka

Ingredienser
12 bitar
400 g mandelmassa
4 ägg
1/2 dl konc fläderblomssaft eller - dricka

Rabarberkräm:
400 g rabarber
3/4 dl strösocker
2 gelatinblad
3 ägg
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil

Garnering:
1/2 kruka färsk mynta

Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och ägg poröst. Rör ner saften. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills smeten stelnat och fått lite färg. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och lägg tillbaka den kalla kakan. Skala ev rabarbern. Dela och skär den i skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll rabarbern i en skål och låt den kallna. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden och blanda med gräddfil. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta på svag värme i en kastrull. Häll bort lite vätska från rabarbern. Rör ner det smälta gelatinet. Blanda sedan ner samtliga ingredienser till krämen. Fördela krämen över mandelkakan. Täck med folie och låt den stå i frysen minst 6 timmar. Ta av foliet och låt stå framme i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Garnera med myntakvistar.

Bookmark and Share

Igår 02:00 Rostad potatissallad


24/9 02:00 Latte inte favoriten


23/9 02:00 Vitlöksgrillad bröd 4 Port


22/9 02:00 Rika riddare med äppelsalsa och karde


21/9 02:00 Lyxig äggröra


20/9 02:00 Havrekakor med rabarber


19/9 02:00 Flädermousse med jordgubbar


18/9 02:00 Blåbärstortilla


17/9 02:00 Sommarknyte på grillen


16/9 02:00 CupCakes med hallon och blåbär


15/9 02:00 Lima Cheesecake


14/9 02:00 Frusen Rabarberkräm på mandelkaka


13/9 02:00 Havresmulpaj


12/9 02:00 Entrecote med ugnsbakade tomater


11/9 02:00 Fisk i ugn med rotfrukter


10/9 02:00 Tomatpasta med cashewnötter


9/9 02:00 Hemlagad färskost


8/9 02:00 Zucchinipasta med skinka


7/9 02:00 Nötpaj


6/9 02:00 Wrap med skinka och paprika


5/9 02:00 Tacopaj


4/9 02:00 Krämig pastagratäng med skinka


3/9 02:00 Fransk laxlåda


2/9 02:00 GI - lasagne


1/9 02:00 Kyckling med parmaskinka och balsam s


31/8 02:00 Hallonfylld pannkaka


30/8 02:00 Havre och choklad cookies


29/8 02:00 Mangosurpris


28/8 02:00 Vaniljsviss


27/8 02:00 Fransk omelett


26/8 02:00 Kinainspirerad kyckling


25/8 02:00 Quornfilé med bearnaisesvängd potatis


24/8 02:00 Choklad och citronmousse


23/8 02:00 Pannkaksrullar


22/8 02:00 Choklad och hallondessert


21/8 02:00 Ärtiga soppan


20/8 02:00 Harissa-ris med grönsaker och nötter


19/8 02:00 Pasta på en kvart


18/8 02:00 Ris med bönor och lammfärs


17/8 02:00 Exotiskt fruktsallad med vit kokossås


16/8 02:00 Yoghurt med bär och honungsrostad hav


15/8 02:00 Italiensk kycklingsoppa


14/8 02:00 Köttfärsfyllda tortillas


13/8 02:00 Mandelmusslor


12/8 02:00 Indiska laxspett


11/8 02:00 Biffwok med asiatisk sås


10/8 02:00 Tortillapizza


9/8 02:00 Rabarberpaj


8/8 02:00 Skinkröra i melonhalvor


7/8 02:00 Citron- och ingefärsmarinerade räkor


Flera nyheter

ANNONS

ANNONS
ANNONS