Ingredienser
12 bitar
400 g mandelmassa
4 ägg
1/2 dl konc fläderblomssaft eller - dricka
Rabarberkräm:
400 g rabarber
3/4 dl strösocker
2 gelatinblad
3 ägg
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil
Garnering:
1/2 kruka färsk mynta
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och ägg poröst. Rör ner saften. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills smeten stelnat och fått lite färg. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och lägg tillbaka den kalla kakan. Skala ev rabarbern. Dela och skär den i skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll rabarbern i en skål och låt den kallna. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden och blanda med gräddfil. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta på svag värme i en kastrull. Häll bort lite vätska från rabarbern. Rör ner det smälta gelatinet. Blanda sedan ner samtliga ingredienser till krämen. Fördela krämen över mandelkakan. Täck med folie och låt den stå i frysen minst 6 timmar. Ta av foliet och låt stå framme i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Garnera med myntakvistar.
Dränks i extrem fuktighet