söndag 21 april 2019

Family

14/9 2018 02:00

Frusen Rabarberkräm på mandelkaka

Ingredienser
12 bitar
400 g mandelmassa
4 ägg
1/2 dl konc fläderblomssaft eller - dricka

Rabarberkräm:
400 g rabarber
3/4 dl strösocker
2 gelatinblad
3 ägg
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil

Garnering:
1/2 kruka färsk mynta

Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och ägg poröst. Rör ner saften. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills smeten stelnat och fått lite färg. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och lägg tillbaka den kalla kakan. Skala ev rabarbern. Dela och skär den i skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll rabarbern i en skål och låt den kallna. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden och blanda med gräddfil. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta på svag värme i en kastrull. Häll bort lite vätska från rabarbern. Rör ner det smälta gelatinet. Blanda sedan ner samtliga ingredienser till krämen. Fördela krämen över mandelkakan. Täck med folie och låt den stå i frysen minst 6 timmar. Ta av foliet och låt stå framme i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Garnera med myntakvistar.

Bookmark and Share

Igår 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


5/3 01:00 Asiatisk biff


4/3 01:00 Stekta nudlar med shiitakesvamp


3/3 01:00 Skinktoast med fetaost


2/3 01:00 Kryddmarinerad kassler med citronpist


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS