torsdag 24 januari 2019

Family

14/9 2018 02:00

Frusen Rabarberkräm på mandelkaka

Ingredienser
12 bitar
400 g mandelmassa
4 ägg
1/2 dl konc fläderblomssaft eller - dricka

Rabarberkräm:
400 g rabarber
3/4 dl strösocker
2 gelatinblad
3 ägg
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl gräddfil

Garnering:
1/2 kruka färsk mynta

Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och ägg poröst. Rör ner saften. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills smeten stelnat och fått lite färg. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och lägg tillbaka den kalla kakan. Skala ev rabarbern. Dela och skär den i skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll rabarbern i en skål och låt den kallna. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden och blanda med gräddfil. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta på svag värme i en kastrull. Häll bort lite vätska från rabarbern. Rör ner det smälta gelatinet. Blanda sedan ner samtliga ingredienser till krämen. Fördela krämen över mandelkakan. Täck med folie och låt den stå i frysen minst 6 timmar. Ta av foliet och låt stå framme i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Garnera med myntakvistar.

Bookmark and Share

Idag 01:00 Flygande Jakob


Igår 01:00 Ansjovischeesecake med basilika och s


22/1 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


21/1 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


2/1 01:00 Lövbiff med ädelostfyllning


1/1 01:00 Fryst citrontårta


31/12 2018 01:00 Potatisbullar


30/12 2018 01:00 Får i kål


29/12 2018 01:00 Lapskojs


28/12 2018 01:00 Rotfruktsgoreng


27/12 2018 01:00 Sockerkaka med fyllning


26/12 2018 01:00 Äppelfalu


25/12 2018 01:00 Pasta med blandade skaldjur


24/12 2018 01:00 Kall avokadosoppa med rökt lax och rä


23/12 2018 01:00 Kåldolmar


22/12 2018 01:00 Porterstek


21/12 2018 01:00 Banan- och köttfärslåda


20/12 2018 01:00 Spagetti med spenat och gravad lax


19/12 2018 01:00 Fyllda lövbiffar


18/12 2018 01:00 Brasiliansk kycklinggryta


17/12 2018 01:00 Amerikansk köttfärslimpa


16/12 2018 01:00 Fisktimbal med potatis och dillsås


15/12 2018 01:00 Blåbärsknyten


14/12 2018 01:00 Biff med citronsmak


13/12 2018 01:00 Trattkantarell- och baconcrêpes


12/12 2018 01:00 Drömmar med lavendelsocker


11/12 2018 01:00 Schweizerrullar


10/12 2018 01:00 Citronbröd


9/12 2018 01:00 Baconlindad ostfylld kycklingfilé


8/12 2018 01:00 Tonfiskpaj


7/12 2018 01:00 Grillade cajunkryddade lammkotletter


6/12 2018 01:00 Mistrals paj


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS