4 portioner
Ingredienser:
400 g lammfärs
1 gul lök
2 msk smör eller rapsolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk grillkrydda
½ tsk curry
1 tsk kanel
200 g haricots verts
Riset:
4 dl basmatiris
1 ½ liter vatten
1 msk salt
3 msk smör eller rapsolja
2–3 potatisar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn den och köttfärsen i smör eller rapsolja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och kryddor. Dela bönorna och fräs dem i lite smör eller rapsolja.
Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter. Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5–8 min och häll sedan av riset i en sil. Skala och skiva potatisen. Häll 2 msk smör eller rapsolja i botten på en teflonkastrull. Täck botten med potatisskivor och häll över 1 dl vatten. Tillsätt det avrunna riset, blanda med köttfärssås och ringla över lite smör eller rapsolja. Gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande. Koka under lock på medelvärme ca 30 min. Blanda ner bönorna mot slutet av koktiden. (insänt av Lollo)
Dränks i extrem fuktighet