torsdag 25 april 2019

Family

26/7 2018 02:00

Saffranfisksoppa med rötter i Tunisien

Portioner: 8
Ingredienser
2 l fiskbuljong
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftaor
3 msk olivolja
2 paket ca saffran, ((1 g)
1 kg tomater
4 st medelstora potatisar i tärningar
ca 1.5 tsk hackad röd chilifrukt
3 st lagerblad
1 krm svartpeppar
700 gram vit fiskfilé, , exempelvis gråsej eller kravmärkt torsk
1 pressad citron
200 gram skalade räkor
1,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver

Garnering
2 dl hackad bladpersilja

Gör så här: Värm fiskbuljongen i en kastrull. Skala, hacka och fräs gul lök och vitlök i olja. Mortla saffran till ett pulver och häll i. Låt det fräsa med en minut. Skär eventuellt bort skinnet på tomaterna och hacka dem i stora bitar. Skala potatisen och skär den i medelstora tärningar. Skär bort hinnor och kärnonr från chilifrukten och hacka den fint.  Häll den varma fiskbuljong i grytan och tillsätt tomat, potatis, chili, lagerblad, svartpeppar och låt koka i 10-15 min under lock. Skär fisken i 4 centimeter stora munsbitar och lägg den i kastrullen och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5 min. Tillsätt därefter citronsaft, räkor och paprikapulver och koka på svag värme bara i ett par minuter. Strö över hackad persilja och servera soppan med ett gott färskt bröd. (Insänt av Helene)

Bookmark and Share

Igår 02:00 Smördegsbakad tournedos med murkelstu


23/4 02:00 Louisiansk Jambalaya


22/4 02:00 Couscous med garam masala


21/4 02:00 Falukorvlåda med basilika


20/4 02:00 Medelhavsbröd med ost och tomater


19/4 02:00 Stekpannebiff med champinjonfräs


18/4 02:00 Chiliglazerad grillad entrécáte med


17/4 02:00 Grillad tortilla och kycklingsfilé


16/4 02:00 Parmafisk med basilikapotatis


15/4 02:00 Falska potatisbakelser


14/4 02:00 Bakad oxfilé med vinägerfläsk, morots


13/4 02:00 Bouillabaisse med rouille


12/4 02:00 Ugnstekt lax


11/4 02:00 Snabb potatisgratäng


10/4 02:00 Porterstek


9/4 02:00 Raggmunkar med knaperstekt fläsk och


8/4 02:00 Lammstek


7/4 02:00 Skärgårdssill med ägghack


6/4 02:00 Laxfilé med bakad potatis samt ägg- o


5/4 02:00 Kyckling i påskmustsås


4/4 02:00 Påsk Laxpaté


3/4 02:00 Påskpirog med Quorn Färs


2/4 02:00 Påsktårta med hjortronlikör


1/4 02:00 Dessertpaj


31/3 01:00 Revbensspjäll med het kryddsmak


30/3 01:00 Bakad potatis med skagenröra


29/3 01:00 Apelsinkycklingfíle


28/3 01:00 Fåraherdens paj


27/3 01:00 Vitlöks & basilikabröd


26/3 01:00 Paj ala Jönköping


25/3 01:00 Pizzatårta ala Jämtland


24/3 01:00 Ugnsgratinerad kasslergryta ala Halla


23/3 01:00 Farmors kaka ala Gävleborg


22/3 01:00 Smulpaj med rabarberkompott ala Dalar


21/3 01:00 Biffar ala Blekinge


20/3 01:00 Potatispizza ala Småland


19/3 01:00 Argentinsk skinkgryta


18/3 01:00 Fläskfilé à la Hagfors


17/3 01:00 Wokat skinka med aubergine och curryp


16/3 01:00 Oxbringa med pepparrotssås


15/3 01:00 Svampsoppa med rostad vitlök


14/3 01:00 Potatispiroger med köttfyllning


13/3 01:00 Semlor


12/3 01:00 Grova frukostbullar


11/3 01:00 Burgundisk oxfilé


10/3 01:00 Djävulstorsk


9/3 01:00 Pepparrotsmarinerad fläskkarré med to


8/3 01:00 Japanska pastaknyten med fyllning


7/3 01:00 Getostpaj med pinjenötter


6/3 01:00 Laxsallad med senapsdressing


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS