Ingredienser
4 st huvuden romansallad, skurna
3 st äggulor
3 msk citronjuice
1 msk fransk senap
2 st klyftor vitlök, finhackade
5 dl rapsolja
0.5 dl vatten
1 dl parmesanost, finriven
2 st sardeller, finhackade
600 g laxfilé
100 g krutonger
salt och svartpeppar
Gör så här: Skölj salladen i kallt vatten och låt den torka på papper i kyl. Mixa äggulor med citronjuice, fransk senap och vitlök. Tillsätt olja i en tunn stråle så att dressingen tjocknar. Späd ut med lite vatten så att dressingen blir smidig att jobba med. Smaksätt dressingen med parmesanost, sardeller, salt och peppar. Olja laxen lätt och grilla den på ett rent och hett grillgaller i ca 2 minuter på varje sida. Tillaga klart laxen i 160C i ca 7 minuter eller till en innertemperatur på 48C. Vänd runt salladen i rikligt med dressing innan servering. Servera salladen med laxen och toppa med krutonger. (Felicia)
Vår värld före platt-tektoniken