tisdag 22 januari 2019

Family

31/5 2018 02:00

Oxfile med ugnsstekta rotsaker och caesardressing

Ingredienser
Tillagning av oxfiléen
4 skivor oxfilé  (ca 600 g)
1 kg rotfrukter (t ex svartrot, morot och palsternacka)
500 g potatis  (t ex sparrispotatis)
4 stora schalottenlökar
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

Dressing
1 liten burk sardeller (ca 50 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
1/2 pressad citron
1 dl riven parmesanost
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja

Till servering
1 romansalladshuvud
lite parmesanost
4 rostade tunna långa brödskivor

Gör så här:
1. Krydda köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna.
2. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt det kallna och förvara i kylen.
3. Låt sardellerna rinna av. Skala och dela vitlöksklyftan. Mixa ihop dressingen,
tillsätt oljan i en fin stråle på slutet.
4. Skala och skär rotfrutkerna i bitar. Tvätta och dela potatisen. Skala och klyfta
löken. Lägg allt i kallt vatten, svartrötterna i vatten med lite citronjuice så att
de inte mörknar, om det ska stå i kylskåp till nästa dag. Hit kan man förbereda.
5. Sätt ugnen på 225°C.
6. Lägg rotfrukter, potatis och lök på bakplåtspapper på en plåt och droppa över
olja. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.
7. När ca 10 minuter av stektiden återstår, häll lite dressing över köttet och
flytta den till den övre delen av ugnen. När innertemperaturen är 58°C är den klar.
Servera köttet med de ugnstekta rötterna och resten av caesardressingen ringlad över
romansalladen. Hyvla över lite parmesan.
För alla? Glutenfri, om man väljer bröd utan gluten. Gör äggfri: uteslut
caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd t ex lagrad västerbottenost i
stället för parmesan och servera med äggfritt bröd. Gör mjölkfri: stek köttet i olja
eller mjölkfritt margarin. Uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås.
Använd mjölkfri ersättningsprodukt för ost och välj mjölkfritt bröd.

Bookmark and Share

Idag 01:00 Rostade rotfrukter med couscous


Igår 01:00 Enbärslax med timjancrème


20/1 01:00 Persikobakelse med hallon- och vanilj


19/1 01:00 Kanelbullensdags kanelbullar


18/1 01:00 Kokoslinser


17/1 01:00 Falska gäss


16/1 01:00 Varm potatissallad


15/1 01:00 Bacon- och salviainlindad kaninrygg


14/1 01:00 Spenat och räkcurry


13/1 01:00 Kokt falukorv med pepparrotssås


12/1 01:00 Rårakor med löjromssås


11/1 01:00 Mandelkubb


10/1 01:00 Sallad med grillade grönsaker, bacon


9/1 01:00 Desserttallrik


8/1 01:00 Svampsoppa med bacon


7/1 01:00 Spättafilé


6/1 01:00 Varm smörgås från Italien


5/1 01:00 Sjömannens korvgryta


4/1 01:00 Fiskgratäng i purjolöks- gräddsås


3/1 01:00 Kycklingswokspaj


2/1 01:00 Lövbiff med ädelostfyllning


1/1 01:00 Fryst citrontårta


31/12 2018 01:00 Potatisbullar


30/12 2018 01:00 Får i kål


29/12 2018 01:00 Lapskojs


28/12 2018 01:00 Rotfruktsgoreng


27/12 2018 01:00 Sockerkaka med fyllning


26/12 2018 01:00 Äppelfalu


25/12 2018 01:00 Pasta med blandade skaldjur


24/12 2018 01:00 Kall avokadosoppa med rökt lax och rä


23/12 2018 01:00 Kåldolmar


22/12 2018 01:00 Porterstek


21/12 2018 01:00 Banan- och köttfärslåda


20/12 2018 01:00 Spagetti med spenat och gravad lax


19/12 2018 01:00 Fyllda lövbiffar


18/12 2018 01:00 Brasiliansk kycklinggryta


17/12 2018 01:00 Amerikansk köttfärslimpa


16/12 2018 01:00 Fisktimbal med potatis och dillsås


15/12 2018 01:00 Blåbärsknyten


14/12 2018 01:00 Biff med citronsmak


13/12 2018 01:00 Trattkantarell- och baconcrêpes


12/12 2018 01:00 Drömmar med lavendelsocker


11/12 2018 01:00 Schweizerrullar


10/12 2018 01:00 Citronbröd


9/12 2018 01:00 Baconlindad ostfylld kycklingfilé


8/12 2018 01:00 Tonfiskpaj


7/12 2018 01:00 Grillade cajunkryddade lammkotletter


6/12 2018 01:00 Mistrals paj


5/12 2018 01:00 pepparstek med västerbottenpotatis


4/12 2018 01:00 Torsk med banan och curry


Flera nyheter

ANNONS
ANNONS