Ingredienser
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 bananer
1/2 dl kokosflingor
Till dekoration:
ytterligare kokos
några rader mjölkchoklad
kokosprickar
Till servering
ca 1 liter turkisk- eller medelhavsyoghurt
vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop socker, mjöl och grädde till en smet. Bre ut i en
rund, smord och bröad form.
2. Skiva bananen och tryck ner i smeten.
3. Häll över kokosflingor. Grädda längst ner i ugnen 50–60 minuter. Den ska vara en
aning kladdig i mitten när den är klar.
4. Låt svalna en stund innan du dekorerar med kokosflingor, riven mjölkchoklad och
kokosprickar. Servera med vaniljyoghurt. Vaniljyoghurt Rör ner lite vaniljsocker i medelhavs- eller turkisk yoghurt.
Dränks i extrem fuktighet