Ingredienser:
24 st
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
24 valnötskärnor, ca 50 g
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt
den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och
kanel. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en
långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i
ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska
fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.(Insänt av Katja)
Otroliga djur bortom verkligheten