Exotisk smak av garam masala. Gurkmeja ger såsen läcker färg.
Ingredienser
4 port
400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk smör
färsk koriander eller persilja
Sås:
1/2 dl vatten
3 dl Kelda sås Cramy Classic
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
Gör så här: Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Häll i vattnet och såsen. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander. Basmatiris är gott till. (Insänt av Maja)
Dränks i extrem fuktighet