12 port
Eleganta fiskspett med medelhavskänsla. Ett kryddigt smör, vitlöksbröd och sallad till blir till en läcker middag.
Ingredienser
12 port
1500 g fiskfilé, t ex lax
75 g smör
3 msk pressad citron
3 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
Kryddsmör:
150 g rumsvarmt smör
12 bitar hackade marinerade soltorkade tomater
1 1/2 dl hackad basilika
eller 2 msk torkad
3 pressadade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
Gör så här: Blanda smöret med tomater, basilika, vitlök och salt. Låt det stelna i kylen. Skär fisken i 3 cm stora bitar och trä upp den på spett. Blanda det smälta smöret med citronsaft, salt och peppar. Pensla fisken med blandningen. Grilla spetten 6-8 min. Servera spetten med kryddsmöret, grillat vitlöksbröd och sallad. Tips: Kryddsmöret förbereds helt. Fiskspetten kan förberedas fram till grillning. (Insänt av Katrin)
Stop-motion samurajfilm